Aktuelt

13.03.20

NYHET: Som følge av økt smitterisiko og kapasitetsendringer, starter vi forsøk med videokonsultasjoner, som vi mener egner seg godt for noen problemstillinger i stedet for en legetime med oppmøte på senteret. Du avtaler en legetime på vanlig måte og får en tid i timeboken, men i samråd med legen kan det avtales videokonsultasjon. Grunnet koronavirusepedemien har vi midlertidig redusert mulighet til at pasienter bestiller online timer nå grunnet økt behov for å styre når pasienter kommer med hvilke problemstillinger. Dette vil endre seg fortløpende. Ring eller send melding til sekretær for timebestilling.

Logg deg inn i forkant av videokonsultasjonen på en datamaskin med kamera, et nettbrett eller en smarttelefon. Det kreves ingen app/programvare, kun nettleser. Du må bruke bank ID for å identifisere deg, og samtalen foregår på kryptert linje. Legen ringer deg så opp ved legetimens start. Du kan enten vente på en SMS med link, eller selv gå inn på https://helsetlegesenter.confrere.com/ når timen starter. Legen vil se at du venter når du har logget inn, og er klar for konsultasjon.

En videokonsultasjon koster det samme som en ordinær legetime/e-konsultasjon. Hvis ikke regningen betales samme dag på vår betalingsautomat (før kl 16.00) vil det tilkomme et fakturagebyr. Pasienter under 16 år, gravide, personer med enkelte smittsomme sykdomme (f.eks koronavirus) og de med frikort betaler ikke for videokonsultasjoner.


Informasjon om koronavirus (SARS-CoV-2):
Fortløpende oppdatert informasjon og råd finnes på folkehelseinstituttets nettsider
Informasjon fra Bærum kommune finnes du her
Har du spørsmål om koronaviruset?

  1. Hvis du ikke finner svar på fhi.no, ring: 815 55 015 
  2. Hvis du tror du kan være smittet, send e-melding via selvbetjening, ring fastlegen 67 80 22 00 eller avtalt en videokonsultasjon.
  3. Ring Korona-telefon 67 50 59 99 i Bærum. Her besvares to spørsmål:
    • Trenger jeg å ta koronaprøve?
    • Trenger jeg å kontakte lege
  4. Bærum kommune har opprettet en e-postadresse hvor man kan rette henvendelser, legge inn telefonnummer og bli kontaktet ved spørsmål: koronalegevakt@baerum.kommune.no

VIKTIG: Pasienter med symptomer fra luftveien (hoste, tett nese, tungpust, vond hals, forkjølelses- og influensasymtpomer osv,) bes om IKKE å møte opp på legesenteret, men først ta kontakt elektronisk eller på telefon. Dette for å redusere risko for smitte for både ansatte og andre pasienter, samt redusere risiko for karantenebehov for de ansatte på legesenteret. Vi gjør vårt ytterste for å besvare telefoner og skrive tilbake via e-portalen.

Er du bekymret for om du kan være smittet av koronavirus, skal du ikke møte opp på legekontor eller legevakt. All testing for Koronavirus foretas på legevakten.