Hjelp til selvbetjening/onlinetjenester

INFORMASJON OM ONLINETJENESTER FOR LISTEPASIENTER

Spar tid og kontakt oss når det passer deg, uavhengig av våre åpningstider. Du kan benytte onlinetjenester dersom du er listepasient hos dr Trond Brostigen, dr Grete Sandberg og dr Gunnar Hvattum, forutsatt at ditt personnummer og mobiltelefonnummer er riktig registrert i journalen din på Helset Legesenter.

Onlinetjenestene omfatter mulighet til å:

Bestille time til ordinær konsultasjon, fornye resept på faste medisiner, sende enkle forespørsler eller fyldigere forespørsler (e-Konsultasjon), motta beskjeder fra legen.  Tjenesten skal ikke brukes til øyeblikkelig hjelp og akuttsituasjoner.

BRUKEROPPRETTELSE:

Trykk på “Selvbetjening” i menyen.  Du kommer da til legesenterets ePortal. Aller første gang må du trykke “Opprett meg som bruker”  under teksten til høyre for personnummerboksen.

Fyll inn korrekte opplysninger om deg selv,  e-mailadresse. Mobiltelefon må være riktig registrert ved Helset legesenter, i journalen din. Velg et passord som du må huske ved senere innlogginger (gammel ordning/begrenset tilgang). Bruk av Bank-ID gir tilgang til alle typene tjenester, og er enkel i bruk.

Ad gammel ordning: Når du har fylt ut brukeropprettelsesskjemaet og har trykket “Opprett ny bruker” kommer du til å motta en mail fra “noreply@besøklegen.no”  til den mailadresse du har oppgitt. Trykk på aktiveringslinken i mailen. Et nytt vindu vil åpne seg, og du vil kunne se at din bruker er vellykket aktivert.Logg så inn på ePortal med ditt brukernavn (personnummer) og ditt passord (det du nettopp laget da du registrerte deg som bruker).

Egen profil for barn:
Vi oppfordrer til at foreldre oppretter egne ePortal-kontoer for sine barn. Dette forenkler prosessene rundt bestilling av timer og resepter og hindrer at f.eks. resepter blir skrevet ut på feil person. Bruk mors eller fars e-postadresse og mobilnummer ved opprettelse. Mobilnummeret må være registrert i journaloppsettet til barnet. Ved opprettelse første gang for barnet, velg “Engangspassord på mobil“.

Etter fylte 16 år: Når ungdom fyller 16 år, har legen taushetsplikt om de opplysningene som blir gitt av pasienten. Det er derfor viktig at foreldrene i samarbeid med barnet (>16 år) fjerner sin adgang til ePortal og at e-postadresse og passord endres til å kun gjelde barnet.

Ved problemer:  Ring Helset Legesenter eller ta det opp neste gang du er på senteret. Lykke til!